AZIENDA AGRICOLA CASTELVETRO

Slider

LAMBRUSCO FRÅN AZIENDA AGRICOLA CASTELVETRO ÄR SOMMARENS HETASTE VIN OCH DET SKALL DRICKAS KALLT!

Ett citat från grundaren av AZIENDA AGRICOLA CASTELVETRO säger: ”Ett och ett halvt sekel av viner, en familj, miljoner flaskor producerade, uppskattning från hela världen, iver efter en oändlig förbättring.” Så med dom orden föddes företaget Cleto Chiarli.

Familjen Chiarli har ägt dessa marker med vinproduktion i över 130 år. Hela området med odlingar och vingården omfattar 71 hektar, varav 42 hektar är odlingar. Denna gamla vingård ligger mitt i hjärtat av det vackra, vinproducerande området, Lambrusco di Grasparossa i Modena norra Italien.

I vinproduktionen använder man modern utrustning med den absolut senaste tekniken. På det sättet produceras det alltid viner med hög kvalitetsnivån som rankas högt när det kommer till Italienska viner.

Chiarlis mest populära och välsmakande druvsorter är Sorbara och Grasparossa.
Norr om Modena mellan floderna Secchia och Panaro ligger området där Sorbara växer, medan Grasparossa trivs bäst söder om staden Castelvetro. Där det finns många låga kullar som stiger upp försiktigt ur marken. Varje druvsort har sitt eget område där markens struktur, klimat och storlek tydligt avspeglar sig i vinernas smak, karaktär och egenskaper.

Druvsorten Sorbara har en delikat, fräsch smak av viol och hallon. Detta ger vSorbara-inerna en intensiv doft och en ljus rubinröd färg. Grasparossa å sin sida har en djup rubinröd färg med lila nyanser och smaker är som är mer intensiva med en tydlig fruktighet.

AZIENDA AGRICOLA CASTELVETRO LAMBRUSCO