Publicerad Lämna en kommentar

THAI MANGO PRAWN NOODELS

4 port. Förberedelser 15 – 20 min. Tillagning 15 min.

Ingredienser:
200 g torkade risnudlar
1 smal morot
Juice och skal från 1 lime
2 msk Hawkshead relish Mango chutney
1 msk lätt sojasås
1/2 msk fisksås
1 finhackad röd chili
1 msk Thai röd chili pasta
1 msk vegetabilisk olja
1 knippe hackad vårlök
1 riven färsk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
100 g suger snap peas
350 g råa tvättade och skalade jättetiger räkor
150 g färska böngroddar

THAI MANGO PRAWN NOODELS

Lägg nudlarna i en skål och häll kokande vatten över dom och låt dom ligga där i några minuter.
Riv moroten i långa remsor med hjälp av en potatisskalare.

Såsen:
Mixa limejuicen, limeskalet, chilipastan, mango chutney, sojan och fisksåsen tillsammans. Tillsätt 3/4 av den hackade chilin och 6 msk vatten, sen mixa allt igen.

Hetta upp oljan i en wokpanna och börja stek vårlökarna, vitlöken och ingefäran. Sen tillsätts morotsremsorna och suger snap peasen ner i woken. När allt är i så tillsätts räkorna, nästan alla böngroddar och chilisåsen. Låt det småkoka tills räkorna har blivit rosa. Det tar några få minuter men var försiktig så att dom inte blir överkokta.
Häll av nudlarna och lägg i dom i wokpanna och rör runt. Du kan tillsätta mer chili ner i woken om det önskas starkare.

Serveas med limeklyftor, krossade rostade jordnötter, resten av den hackade chilin och böngroddarna samt lite mer mango chutney.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *