Publicerad Lämna en kommentar

Veganska vårrullar med cashewdipp

Rispappersrullar, eller vietnamesiska vårrullar, serveras med råa grönsaker med en krämig cashewdipp med smak av cashewnötter och ingefära.

Ingredienser

4 port ris

Dipp

1 röd chili

1 msk riven färsk ingefära

100 g saltade cashewnötter

2 msk olja

2 msk japansk soja

3 msk vatten

1 msk färskpressad limejuice

Rispappersrulle

2 morötter

1 gurka

ca 200 g rödkål

2 avokado

1/2 förp salladslök (à 125 g)

180 g färska böngroddar

1 kruka koriander

12 ark rispapper

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Dipp:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Mixa allt till dippen.

Vårrulle:
Skala morötterna, skär dem, gurka och rödkål i tunna strimlor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, skiva dem och salladslöken. Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat.

Vid bordet:
Sätt fram en stor skål med jummet vatten på bordet. Var och en doppar sitt eget rispapper i vattnet, 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på tallriken och lägg på grönsaker. Vik ihop rullen enligt anvisningen på förpackningen.
Servera rullarna med dipp och ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *