Bosca – since 1831

Bosca grundades och har än idag sin bas i den italienska orten Canelli, i provinsen Asti i regionen Piemonte. De har sedan dag ett specialiserat sig på produktion av spumante och vin, och är kända över hela världen för sin Verdi, Sparketini, Toselli och Asti.

Ända sedan starten 1831 har verksamheten färgats av starka italienska familjevärderingar, enighet och stabilitet. Vilket gjort att de har lyckats modernisera sin produktion utan att någonsin tumma på kvalitet och smak. Den erfarenhet de gett sig själva under de 189 år de funnits (sex generationer) finns alltså kvar och kan också kännas när man serverar ett glas från en av deras flaskor.

Boscas vinkällare – en del av UNESCO:s världsarvslista

Boscas vinkällare är – som en del av Canellis alla äldre vinkällare – med på UNESCOs världsarvslista. Det är inte konstigt med tanke på deras storlek – praktfulla underjordiska och katedraler med valvtak.

Bosca, som äger två av dem är bland de största och bäst bevarade av alla källare i regionen, är av naturliga skäl väldigt stolta över utmärkelsen. Källarna, som gått i arv från Boscas tidigaste dagar, har återigen hamnat i strålkastarljuset (bokstavligt talat) efter International Year of Light 2015.

Sjätte generationen

Idag drivs företaget av syskonen Pia, Gigi (Luigi IV) och Polina. Den sjätte generationen vinodlare och -producenter i familjen Bosca.

Boscas produkter i Atastements sortiment: