Under varumärket Azienda Agricola Castelvetro hittar du många fina och goda flaskor och bubbel för alla tillfällen.
På den här sidan lyfter vi fram fyra av dem, alla med olika karaktär, färg och smak.

Blanc de Blancs Spumante Brut

Blanc de Blancs Spumante Brut är ett bubbel med en ljus, gul färg med torr, harmonisk smak. Doften är blommig och fruktig. Här blandas druvorna chardonnay, Grechetto och Gentile. Spumante är italiensk region, men innebär också ett högre tryck i flaskan. Vilket kort och gott innebär en mer porlande dryck med mer bubblor. Blanc de Blanc ska serveras kylt – helst 8-10°C – och passar perfekt som aperitif eller till maträtter med ljust kött och fisk. Flaskan innehåller 750ml, innehåller sulfiter och finns i Systembolagets beställningssortiment. Säljs endast i lådor om 6 flaskor.

>> Klicka här för att komma till Blanc de Blancs Spumante Brut på Systembolaget.se.

Pignoletto Spumante Extra Dry

Pignoletto är en grön druva, som utanför regionen Emilia Romagna också är känd som Grechetto. Innehållet har en halmfärgad ton med en torr och aromatisk smak. Flaskan innehåller 750ml, innehåller sulfiter och finns i Systembolagets beställningssortiment. Säljs endast i lådor om 6 flaskor.

>> Klicka här för att komma till Pignoletto Spumante Extra Dry på Systembolaget.se

Rosé de Noir Grand Cuveé Spumante Brut

Rosé de Noir Grand Cuveé Spumante Brut är ett mousserande rosévin med fina bubblor. Vinet har en intensivt fruktig smak av vinbär och en aningen parfymerad doft. Rosé de Noir Grand Cuveé Spumante Brut är gjord på Grasparossa-druvan och gör sig bra som en aperitif. Den är också väldig god till charkuterier som parmaskinka och salami. Dessutom passar rosévinet utmärkt till efterrätter och fruktsallad. Flaskan innehåller 750ml, innehåller sulfiter och ska serveras kyld (8-10°C). Den finns i Systembolagets beställningssortiment och säljs endast i lådor om 6 flaskor.

>> Klicka här för att komma till Rosé de Noir Grand Cuveé Spumante Brut på Systembolaget.se

Sasso Moro Lambrusco Nero Dry

Sasso Moro Lambrusco Nero Dry är ett rött torrt vin från Lambrusco med en intensiv röd färg.
Vinet har en stark struktur, kraftigt skum, en markant arom och smakar fruktigt och mjukt. Sasso Moro Lambrusco Nero Dry är tillverkad av druvan Lambrusco Grasparossa och passar att dricka som en aperitif och gärna i kombination med plockmat. Detta röda vin gör sin rätt när den dricks till det klassiska Italienska köket. Serveras kylt (10-12°C)

>> Klicka här för att komma till Sasso Moro Lambrusco Nero Dry på Systembolaget.se