Kickasscheese-slide1
kickasscheese-slide2

KICK ASS CHEESE – STRONG CHEDDAR WITH AN EXTRA KICK!

Företaget KICK ASS CHEESE grundades av paret Tim och Sue Procter i den pittoerska byn Chipping, Lancashire. Familjen Procter har tillverkat ostar i Lancashire i över 80 år. Det gör dom fortfarande men har också utökad sig till en framgångsrik ostfabrik.

Namnet KICK ASS kom till när paret sålde ost på en jordbruksmarknad i West Lancashire. Då kom det en stamkund till deras bås och bad om “den Kick-ass osten”.

§ Cheddar with Charcoal
En smakrik Cheddar med träkol som gör att osten blir nästan helt svart. Konsistensen på cheddarn är slät och smörig. Servera osten i rumstemperatur. Osten är omsluten i ett svart vax.

§ Extra Mature Cheddar
Detta är orginal cheddarn hos Kick Ass med en skarp och rik smak. Ostens konsistens är lite grynig men framför allt slät och smörig. Servera osten i rumstemperatur. Osten är omsluten i ett svart vax.

§ Fiery Jack Cheddar
Det är en Extra mature cheddar som är smaksatt med jalapeno, röd paprika och en antydan av chili. Osten är omsluten i ett rött vax.

§ Smoked Cheddar
Detta är också en Extra mature cheddar som kärleksfullt har blivit rökt över flis av ek och bokträ på ett lokalt rökhus. Osten är rökt för att ge den en rik och djup röksmak men får inte förväxlas med andra tillverkare, som använder röksmakning och färg i sina ostar. Utan denna ost har inga tillsatser eller konserveringsmedel utan bara den naturliga röken. Osten är omsluten i ett orange vax.

Är ni intresserade av att hitta dessa produkter? På vår sidan “våra återförsäljare” kan ni hitta er närmsta butik.

KICK ASS CHEESE