Bosca har sitt säte i kommunen Asti i Piemonte, och är en av regionens mer namnkunniga producenter. Här producerar de bland annat högkvalitativa mousserande, samt älskade både röda och vita viner.

Vi har plockat ut våra tre favoritbubbel från deras mäktiga vinkällare – som för övrigt finns med på UNESCOS lista över världsarv – och har tagit dem till Sverige för att fler ska upptäcka dessa porlande pärlor!

Bubbel från Bosca i Atastements sortiment

Bosca Asti DOCG

Sött, mousserande vitt vin. Denna söta spumante är en klassisk Asti från Piemonte. Smaken är frisk och fruktig med en harmonisk sötma, känsliga bubblor med inslag av persika, mandel och citrus. Druvorna skördas nästan uteslutande för hand, pressas försiktigt och förvandlas till ett klassiskt Asti-vin med Muscato-druvans omisskännliga smak.

Passar till: Denna något söta Asti passar perfekt till get- och fårost samt till desserter.
Druva: 100% Moscato d’Asti
Socker: 70-100g/liter
Serveras: 8-10°C

750 ml // 148 kr // ALC. 7,5% – Systembolaget nr. 72205.

Bosca Asti DOCG Secco

Halvtorrt, mouseerande vitt vin. Moscato är sötma, för alltid. Men det klassiska söta Asti-vinet från Piemonte har utvecklats och moderniserats till att även omfatta en torr variant som ofta blir en favorit för den som testar. Smaken är syrlig och balanserad med inslag av salvia och citrus.

Passar till: Ett mycket mångsidigt vin som gifter sig lika väl med fisk och skaldjur som pasta, kyckling och goda italienska ostar.
Druva: 100% Moscato d’Asti
Socker: 17-23 g/liter
Serveras: 8°C

750 ml // 148 kr // ALC. 7,5% – Systembolaget: nr. 70967.

Bosca Piemonte

Ett torrt, mousserande vitt vin med en halmgul och aningen guldig färg. Smaken är fruktig och smakfull med en harmonisk avslutning av honung. Doft av äpple och tropisk frukt.

Piemonte

Passar till: Sparris, pasta, ljust kött som kalv och kyckling, lax och skaldjur samt olika ostar.
Druva: Chardonney och <5% Pinot
Socker: 12-17g/liter
Serveras: 8-10°C

750 ml // 147 kr // ALC. 12% – Systembolagets nr. 78913

Bosca – since 1831