Veganska vårrullar med cashewdipp

Rispappersrullar, eller vietnamesiska vårrullar, serveras med råa grönsaker med en krämig cashewdipp med smak av cashewnötter och ingefära.

Ingredienser

4 port ris

Dipp

1 röd chili

1 msk riven färsk ingefära

100 g saltade cashewnötter

2 msk olja

2 msk japansk soja

3 msk vatten

1 msk färskpressad limejuice

Rispappersrulle

2 morötter

1 gurka

ca 200 g rödkål

2 avokado

1/2 förp salladslök (à 125 g)

180 g färska böngroddar

1 kruka koriander

12 ark rispapper

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Dipp:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Mixa allt till dippen.

Vårrulle:
Skala morötterna, skär dem, gurka och rödkål i tunna strimlor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, skiva dem och salladslöken. Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat.

Vid bordet:
Sätt fram en stor skål med jummet vatten på bordet. Var och en doppar sitt eget rispapper i vattnet, 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på tallriken och lägg på grönsaker. Vik ihop rullen enligt anvisningen på förpackningen.
Servera rullarna med dipp och ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.