Rispappersrullar, eller vietnamesiska vårrullar, serveras med råa grönsaker med en krämig cashewdipp med smak av cashewnötter och ingefära.
Ingredienser
4 port ris
Dipp
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
100 g saltade cashewnötter
2 msk olja
2 msk japansk soja
3 msk vatten
1 msk färskpressad limejuice
Rispappersrulle
2 morötter
1 gurka
ca 200 g rödkål
2 avokado
1/2 förp salladslök (à 125 g)
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 ark rispapper
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Dipp:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Mixa allt till dippen.
Vårrulle:
Skala morötterna, skär dem, gurka och rödkål i tunna strimlor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, skiva dem och salladslöken. Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat.
Vid bordet:
Sätt fram en stor skål med jummet vatten på bordet. Var och en doppar sitt eget rispapper i vattnet, 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på tallriken och lägg på grönsaker. Vik ihop rullen enligt anvisningen på förpackningen.
Servera rullarna med dipp och ris.