BULGARIAN BLACK CHICKEN

4 port Förberedelse 15 – 20 min Tillagning 45 – 50 min

Ingredienser:
1 Kg Potatis
8 st Kycklinglår
4 st tärnade tomater
2 msk olivolja
1 nypa paprikapulver
1 hackad gullök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 kycklingbuljontärning
salt & peppar

Såsen:
400 g hackade tomater
3 msk rödvinsvinäger
2 msk Hawksheads Relish Black Garlic Ketchup
1 msk Tomatpuré
Juice från 1 citron
1 färsk kvist av rosmarin
3 msk hackad persilja

BULGARIAN BLACK CHICKEN

Sätt på ugnen 180 grader.
Skala potatisen och hacka dom till 3 – 4 cm kuber.
Lägg i Kycklingen, potatisen och tomaterna i en ugnfast form. Blanda runt allt med olivoljan och paperikapulvret.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek löken och vitlöken tills dom blir mjuka. Häll ner alla såsingredigenser ner i pannan och rör om tills det blir varmt.
Häll såsen över kycklingen, tomaterna och potatisen. Sen smula sönder och strö över kycklingbuljontärningen med salt och pepper över formen.

Täck över formen med aluminiumfolie och kör in den i ugnen på 20 min. Ta bort folien från formen och ös såsen över kycklingen. Om det behövs häll lite vatten i formen. Ställ in formen i ugnen på ytterligare 30 min tills allt är genomstekt.
Serveras med hackad persilja, Crème fraîche och tunt bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *